Според Токушев, окупацията на СУ е политически акт

Според Токушев, окупацията на СУ е политически акт
Акцията на студентите по безсрочната окупацията на аудитории и блокирането на сградата на Софийския университет е политически акт, смята проф. Токушев. Снимка: frognews.bg
A A+ A++ A

“Акцията на студентите по безсрочната окупацията на аудитории и блокирането на сградата на Софийския университет е политически акт”, заяви председателят на Конституционния съд проф. Димитър Токушев пред бТВ.

Той обясни, че от седем години е в институцията и по нито един казус политическа личност, или организация не му е въздействала. “Институцията обаче се намира под натиск през последните дни”, призна той.

"Кажете ми какво ме питат и какво да им отговоря? Казусът "Пеевски" е решен. Той публично е оповестен на сайта на КС", каза още председателят на Конституционния съд.

Преподавателят по конституционно право в СУ Георги Близнашки каза за бТВ, че подкрепя окупацията. “Студентите са "символ на съпротивата на обществото срещу самозабравилите се олигарси", допълни още Близнашки.

Ректорският съвет на СУ заседава в събота, заради окупацията на "Ранобудните студенти". Заместник-ректорът проф. Герджиков съобщи в ефира на Дарик радио, че предстои среща между ръководството и студентите, след което академиците ще излязат с декларация.

Снощи протестиращите затвориха вратите на университета с вериги. Тази сутрин те все пак допуснаха до сградата явяващите се на изпит за съдии заедно с хората, които участват в организацията на изпита.

От „Ранобудните студенти" обявиха, че снощи 100 души са спали в сградата на висшето учебно заведение.

Над 100 преподаватели вече са подкрепили декларацията с основните искания на студентите. Тя е изпратена и на много световни медии, уточниха младите демонстранти.

#Близнашки #СУ #окупация #съдии #преподаватели #декларация

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници