Социалното ведомство въвежда ваучери за социални услуги

Социалното ведомство въвежда ваучери за социални услуги
Ваучери за социални услуги, вместо социални помощи, обмисля да въведе от следващата година социалното министерство. Снимка: www.dnevnik.bg
A A+ A++ A

"Ваучери за социални услуги, вместо социални помощи, обмисля да въведе от следващата година социалното министерство”, каза министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов, съобщи Дарик радио. Идеята ще се използва в няколко сфери на социалното подпомагане, след постигнато съгласие със синдикати и работодатели. Адемов добави, че се обсъждат 7 варианта за раздаване на коледни добавки на пенсионерите, но вариантът за добавка от 50 лв. за всички пенсионери е невъзможен.

В края на следващата година, или в началото на 2015 г. трябва да има друг тип модел на социално подпомагане, какъвто има например в Белгия - т.нар. подпомагане на предоставянето на услуги, или ваучерна програма", коментира министърът. По думите му, ако социалното подпомагане се ориентира под формата на ваучери за почасово подпомагане ще бъде направена първата стъпка за оптимизиране на средствата за подпомагане.

Той уточни, че бенефициентите на новия модел на социално подпомагане - предоставяне на услуги чрез ваучери почасово, могат да бъдат различни - семейства с деца, безработни младежи до 29 г., семейства, в които има хора с увреждания.

#Хасан Адемов #Социално министерство #ваучери #подпомагане #деца #семейства #увреждания

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"