Костов и Цветанов се скараха

Костов и Цветанов се скараха
Лидерът на „Демократи за силна България“ Иван Костов и министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов се скараха при обсъждането на доклада на ОССЕ за „Избори 2011“. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Лидерът на „Демократи за силна България“ Иван Костов и министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов се скараха при обсъждането на доклада на ОССЕ за „Избори 2011“.

„Да си припомним времето, когато бяхте на власт – защо загубихте доверието на обществото и дадохте тази среда - да се изгради ГЕРБ“, заяви от парламентарната трибуна вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов в реплика към съпредседателя на ПГ на „Синята коалиция“ Иван Костов, предаде Агенция „Фокус“.

„Намирам рядка възможност да кажа, че категорично гласувам против това, което сътвори министър Цветанов. Той е виновен за опорочаването на изборите и като министър, и като шеф на щаба“, каза на свой ред Костов.

„ПП ГЕРБ ще бъде и за в бъдеще в управлението на страната благодарение на българските граждани“, посочи в отговора си Цветан Цветанов.

„Ако бяхте най-добрите, ако бяхте добрите, днес тези колеги от ГЕРБ и аз като министър на вътрешните работи, аз не съм избран от вас, а от българските граждани. Благодаря ви и моля ви, спрете със спекулациите – да излизате от трибуната и да ангажирате толкова много време“, каза още Цветанов.

„От 2006, когато беше създадена ПП ГЕРБ, съм бил председател на предизборния щаб и тогава сигурно може би пак не сте възприели това, което трябва да направите. Тогава, сигурно, може би пак не сте разбрали това, което трябва да направите. Не да хулите, не да плюете, а просто да създадете необходимата организация и да получите необходимата подкрепа от обществото“, заяви той.

„Вие, г-н Костов, сте загубили обществената подкрепа и това е вследствие на резултата, който имате от действията ви по време на всички избори, откакто не сте на власт, от 2001 г. Да отправяте безпочвени обвинения към мен или към ПГ на ГЕРБ, моля ви, господа отляво и отдясно – от 2007 г., откакто участвахме за първи път на избори, ние никога не сме били в управлението и сме нямали дори кмет или общински съветник, направихме най-добър резултат и победихме през май месец 2007 г. на европейските избори, есента на 2007 г. победихме на изборите и постигнахме първи резултат. 2009 г., когато бяха европейските избори, победихме на изборите, парламентарните избори 2009 г. победихме убедително“, каза Цветанов.

„Министърът няма нерви и е страхлив да слуша отговорите“, коментира Костов.

„Може да хвърли камъка и не може да види кръговете, които предизвиква. Днес сте министър, утре няма да сте. Бъдете така добър да чуете отговора ми – нямате никакво основание да говорите, че плюем партия ГЕРБ, след като регистрирахте в Плевен местна коалиция с името „За Зеленогорски“. Ако бяхте спрели мелето, нямате право да броите бюлетините. След като откраднахте гласовете, нямате право да казвате какви сме. Ние държим вас отговорни, защото вие отговаряте за това, което се случи, и съм щастлив, че гласувах против това решение в Народното събрание“, каза Иван Костов.

#доклад #ОССЕ #министър на вътрешните работи #Цветанов #Цветан Цветанов #Синята коалиция #ДСБ #Демократи за силна България #Костов #Иван Костов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »