Безопасна и лесна диета за кърмачки

Безопасна и лесна диета за кърмачки
A A+ A++ A

Още кърмите малкото си човече, а искате да имате стройна и секспилна фигура? Приятелките ви ви обясняваха как ще отслабнете, докато кърмите, но вместо това вие качихте още 5 кг? Горе главата. И кърмачките могат да отслабнат, само трябва да знаят как. Ето няколко лесни и прости правила:

  • Забравете драстичните диети с дневно меню „половин ябълка и глътка свеж въздух“. Такъв стрес не е подходящ за организма, още по-малко за кърмеща майка.
  • Пийте много вода, тя помага за всяка диета, освен това е верен съюзник в битката с целулита. Водата понякога просто обемно запълва стомаха ви и не изпитвате глад или можете да приемете доста по-малко храна.
  • Изключете от менюто си всички ненужни храни – вафли, шоколади, чипсове и т.н. Не лишавате нито себе си, нито бебето си от нещо, ако не похапвате течен шоколад.
  • Откажете се от захарта в напитките. Това е един от най-лесните начин да намалим калориите в менюто си. Спрете да пиете всякакви подсладени напитки – кафе/чай със захар, натурални сокове, газирани напитки, плодови млека, боза и т.н. Вероятно дори не си давате сметка колко калории поглъщате с тях неусетно.
  • Вечеряйте рано и с лека храна. Една хубава голяма салата с нетлъсто месо, бучка сирене или варено яйце може да бъде отлична и засищаща вечеря. Опитайте да не се храните късно вечер, още по-малко с въглехидратни храни.
  • Ако толкова ви се похапва нещо сладко, яжте го в ранните часове на деня. Опитайте да го подмените с плод. Една хубава сладка ябълка често може да засити глада ви за сладко.
  • Сменете рафинираните продукти с нерафинирани. Бялата захар, бялото брашно и белия ориз заменете с кафяви. Вкусовите качества не са по-лоши, а за организма ползите са огромни.
  • Движете се. Започнете да правите продължителни разходки с количката. По-смелите от вас дори могат да опитат бягане.
Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници