Благодатният четвъртък, в който Борисов и Станишев се „прегърнаха“

Благодатният четвъртък, в който Борисов и Станишев се „прегърнаха“
A A+ A++ A

В „благодатния четвъртък“, но не този на Стайнбек, а онзи, в който Бойко Борисов и Сергей Станишев пътуваха в един самолет за Брюксел, стана чудо. Двамата заклети врагове, които от години използват медиите, за да се заливат взаимно с помия, разговаряли кротко и дори застанали зад обща позиция – имаме проблем с бежанците и ЕС трябва да даде още пари.

Политическата криза и „черният“ имидж не успяха да ги извадят от състоянието на война на всички фронтове, но Брюксел и финансирането - да. Двамата или наистина са много загрижени за бежанците, или гонят свои цели на европейско ниво. Досега нито една тема от национално значение не успя да ги сплоти – нито бюджет, нито здравеопазване и образование.

Ще поставя важен проблем пред социалистическото семейство, а именно въпросът за бежанския поток и миграционната вълна към Европа“, заяви Станишев. „Дори и да я няма като дневен ред тази тема, аз ще я повдигна, защото съм поел този ангажимент и пред лидера на ПЕС", бе категоричен Борисов.

Ако двамата поддържаха този тон в последните години, държавата ни щеше да изглежда по друг начин, а и те щяха да изглеждат по различен начин в очите на колегите си в Брюксел.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от По ваш сигнал
Последно от По ваш сигнал

Всички новини от По ваш сигнал »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"