Орешарски иска преразглеждане на мораториума за земята

Орешарски иска преразглеждане на мораториума за земята
Орешарски очаква на утрешната среща с председателя на Европейската комисия Жозе Барозу двамата да разговарят за удължения мораториум. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Премиерът Пламен Орешарски определи мораториума за продажбата на земя у нас като лошо решение, което ще се постарае да бъде променено, съобщи БТА.

"Ще намерим начин да преразгледаме това лошо решение, което е плод на политическа емоция, а не на рационален подход", заяви Пламен Орешарски пред журналисти в Брюксел при пристигането си за участие в заседанията на държавните и правителствените ръководители от Партията на европейските социалисти и на Европейския съвет.

Премиерът съобщи, че очаква на утрешната среща с председателя на Европейската комисия Жозе Барозу двамата да разговарят за удължения мораториум, но и по други въпроси. Орешарски заяви, че ще направи всичко по силите на изпълнителната власт за преразглеждането на това решение на Народното събрание.

Попитан с каква позиция идва в Брюксел по отношение на бежанците у нас той посочи, че правителството има планове за действие и работи, а капацитетът на България не е толкова голям, колкото е вълната към този момент. "Има затруднения, призоваваме в страната да има повече толерантност, защото местният патриотизъм "бежанците да не бъдат тук, а другаде" не върши работа, тези хора няма къде да отидат извън България", заяви Орешарски.

Според него седемте хиляди бежанци не са изпитание за границата ни, а за това как ще ги посрещнем и настаним. Преди бежанската вълна имахме малко под 2000 места, нормално е да имаме трудности, в последния момент оборудваме изоставени казарми, училища, под не особено дружелюбния поглед на местното население, в което и населено място да се насочим, поясни премиерът.

#Пламен Орешарски #мораториум #земя #Брюксел

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"