Комисията на Златанов е изпълнявала поръчки, заяви М. Манолова

Комисията на Златанов е изпълнявала поръчки, заяви М. Манолова
В НС се проведе дискусия за проблемите при прилагането на Закона за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси. На снимката: Кирил Добрев и Мая Манолова. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Скандалът с прословутото "тефтерче на Златанов" отекна със сила в съзнанието на българските граждани, защото се оказа, че органът, който трябваше да ограничава хората във властта на практика е бил подвластен на политическо влияние и е изпълнявал поръчки, заяви зам.-председателят на Народното събрание Мая Манолова.

"В своята работа временната комисия, председателствана от депутата от Коалиция за България Кирил Добрев се натъкна на скандални факти и данни на този уж независим орган, Комисията за установяване на конфликт на интереси, оглавяван доскоро от Филип Златанов, назначен по време на управлението на ГЕРБ", подчерта Манолова, цитирана от БГНЕС.

Тя подчерта, че е важно да се чуе мнението на гражданското общество по тези значими теми и да се предприемат съответните законодателни промени.

"Поканени са хора на ключови позиции в държавата, членове на Министерски съвет, на прокуратурата, представители на граждански организации, които ще бъдат полезни със своите предложения в тази дискусия", съобщи Манолова.

#Мая Манолова #ГЕРБ #Манолова #Министерски съвет #Филип Златанов #Коалиция за България #Кирил Добрев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »