Мораториумът няма правна стойност, заяви правосъдният министър

Мораториумът няма правна стойност, заяви правосъдният министър
"Това е все едно българският парламент да задължи с някаква задача правителството на Франция или Белгия, например”, заяви министърът на правосъдието. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Решението на парламента за удължаване на мораториума върху покупката на земеделска земя от чужденци няма никаква правна стойност“, заяви вицепремиерът и министър на правосъдието, Зинаида Златанова.

„На вчерашното заседание на правителството, министър-председателят възложи на мен, в качеството ми на министър на правосъдието и вицепремиер, да изготвя становището на правителството по решението на Народното събрание за удължаване на мораториума за закупуване на земеделска земя от чужди граждани“, посочи Златанова, предава „Фокус“.

„Ще имаме някаква готовност, може би, на следващото заседание на Министерски съвет, с мнение по този въпрос. Лично за мен, като юрист, това решение на парламента няма никаква правна стойност и няма как да се изпълни. Това е все едно българският парламент да задължи с някаква задача правителството на Франция или Белгия, например”, коментира още министърът на правосъдието.

#Зинаида Златанова #България #мораториум #земя #продажба #чужденци #правителство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"