17-годишно момче с тежки изгаряния след токов удар в Казанлък

17-годишно момче с тежки изгаряния след токов удар в Казанлък
Младо момче е с опасност за живота след токов удар в Казанлък.
A A+ A++ A

17-годишно момче е с опасност за живота, като през него минава 20 киловолта ток.

Той заедно със свой приятел около 14 часа в сряда отиват в двора на бившата вакумна фабрика в Казанлък, която от години не функционира и е приватизирана. Момчетата, които са ученици в казанлъшката професионална гимназия по транспорт и транспортен мениджмънт, видели в бившия трафопост на фабриката други две момчета от ромски произход, които крадели кабели и ги изгонили.

Момчетата, обаче видeли начин за бърза печалба и бързо се прибрали в къщи, откъдето взели брадва и ножове, с които да съсекат медните високоволтови кабели, в които според тях нямало ток. Те влезли в сградата на бившия трафопост, която е била запечатана и с множество предупредителни табели за опасно напрежение, съобщи БГНЕС.

По думите на оцелялото момче, неговият приятел се хванал за метални шини, по които си мислел, че няма ток, като в този момент го удрят 20 хиляди волта.

Момчето е с тежки изгаряния и е транспортирано в Стара Загора с опастност за живота. На мястото на инцидента, пристигнаха над 5 екипа на EVN, които започнаха процедури по обезопасяване на района, тъй като след инцидента се е образувала високоволтова дъга.

#Казанлък #Стара Загора #ток #EVN #трафопост

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"