Боко Харам пак удари Нигерия

Боко Харам пак удари Нигерия
Радикално-ислямистката секта Боко Харам пое отговорността за взрива в нигерийския град Даматуру. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Най-малко 67 души са загинали в резултат на престрелките и бомбените атаки в Североизточна Нигерия за последното денонощие.

Радикално-ислямистката секта Боко Харам пое отговорността за взрива в нигерийския град Даматуру, предаде Би Би Си, позовавайки се на местен вестник.

Сектата, която настоява за стриктно прилагане на Шариата, се закани да проведе още нападения.

Атаката започна в петък с взривяването на кола-бомба пред триетажна сграда, служеща за военен щаб и казарма в Даматуру, столица на щата Йобе, съобщиха представители на Червения кръст в Нигерия.

Президентът на Нигерия Гудлък Джонатан бил „силно притеснен“ от нападението и обещал, че правителството му ще се погрижи хората, решени да нарушат мира и стабилността в държавата, да си получат заслуженото, съобщи говорител на президента.

През август Боко Харам пое отговорността за самоубийствен атентат на територията на председателството на ООН в нигерийската столица Абуджа, в който загинаха 24-ма души, а 116 бяха ранени.

#Нигерия #бомбен атентат #атентат #престрелки #радикален ислям #Боко Харам #отговорност #Гудлък Джонатан #президент на Нигерия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници