150 вида дестилати на Балкански фестивал на ракията в НДК

150 вида дестилати на Балкански фестивал на ракията в НДК
150 марки ракии на Фестивала на ракията в НДК. Снимка: www.novini.bg
A A+ A++ A

Над 150 вида дестилати ще могат да опитат посетителите на първия Балкански фестивал на ракията. Той ще се проведе от 24 до 25 октомври в НДК.

По време на фестивала ще бъдат представени ракии от родните производители, както и традиционни, високоалкохолни питиета от Турция, Гърция, Македония и Сърбия. Официалният старт на фестивала ще бъде даден в 12:00 часа от представители на Министерство на земеделието и храните, Изпълнителна агенция по лозата и виното и Национална лозаро-винарска камара, съобщиха организаторите, цитирани от БГНЕС.

По време на откриването гостите ще бъдат приветствани с изпълнение на Таня Митева от ансамбъл "Филип Кутев" и специалното участие на Димитър Туджаров – Шкумбата.

Освен пълна гама продукти, производителите ще изложат и най-новите и специални отлежали ракии. Сред специалните предложения на феста ще бъдат рядката розова ракия, български орехов ликьор, както и много нови и непознати български марки, представени единствено и специално за събитието.

В рамките на изложението ще може да бъде разгледана уникална изложба от лимитирани серии, бутикови или отлежали ракии от страната и региона.

#НДК #ракия #Турция #Сърбия #Шкумбата

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници