Скандал сред управляващите във Франция заради ромката Леонарда

Скандал сред управляващите във Франция заради ромката Леонарда
Леонарда бе изключила възможността да се завърне сама, но във вторник заяви, че обмисля да приеме предложението на Оланд. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

15-годишното ромско момиче Леонарда Дибрани, чието депортиране предизвика скандал, разтърсил френското правителство, заяви във вторник, че е склонна да приеме предложението на президента Франсоа Оланд да се завърне сама във Франция.

Оланд заяви, че тийнейджърката, която в началото на този месец беше депортирана в Косово заедно с родителите, братята и сестрите си, може да се върне, но изключи връщане на останалата част от семейството й. Тази позиция беше разкритикувана като нехуманна и непоследователна и предизвика протести на ученици в цялата страна, предаде Би Ти Ви.

Леонарда бе изключила възможността да се завърне сама, но във вторник заяви, че обмисля да приеме предложението на Оланд.

"Още от начало се колебаех, но го скрих. Наистина бих искала да се върна, дори и сама, но се колебая", каза момичето в интервю за френската телевизия Канал Плюс от косовския град Митровица.

Депортацията на Леонарда и семейството й била законна, тъй като молбата им за политическо убежище е била отхвърлена и седемте възможности за обжалване са били изчерпани, твърдят френските власти.

Президентът Франсоа Оланд бе разкритикуван заради позицията си по случая от собствената си Социалистическа партия и от зелените, които са коалиционният й партньор в правителството.

Опозицията дори съобщи, че конфликтът се задълбочил до такава степен, че президентът вече не можел да бъде сигурен дали разполага с парламентарно мнозинство.

 

#Леонарда Дибрани #Франция #Косово #Социалистическа партия #Оланд #Франсоа Оланд #Франция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници