Няма безработица за кадърни хора, заяви Божидар Данев

Няма безработица за кадърни хора, заяви Божидар Данев
Данев обясни, че в момента най-големият недостиг на кадри е във високотехнологичните сектори, защото няма хора с подходящо образование - инженерно и математическо образование. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Няма безработица за кадърни и хора с висока квалификация и с трудови навици. Има безработица за хора с неподходяща квалификация, без трудови навици и без технологична дисциплина, заяви Божидар Данев, изпълнителен председател на Българска стопанска камара.

"Голям мит е, че вдигането на пенсионната възраст се отразява на младежката безработица. Ние употребяваме често израза „няма работа за хората, но няма и хора за работата”, коментира Данев, цитиран от агенция "Фокус".

Той уточни, че сектор изчислителни техники и комуникации може да назначи в моменти хиляди млади хора, които трябва да имат необходимата квалификация или най-малкото да имат желанието да се учат или обучават. Но като че ли по-привлекателни са други професии.

Данев обясни, че в момента най-големият недостиг на кадри е във високотехнологичните сектори, защото няма хора с подходящо образование - инженерно и математическо образование.

#Божидар Данев #безработица #Данев #пенсионната възраст #Българска стопанска камара

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"