Няма яснота за новия размер на детските добавки

Няма яснота за новия размер на детските добавки
Социалният министър Хасан Адемов отказа да обясни между какви варианти за повишаване на детските добавки ще се избира. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Няма яснота за новия размер на месечните детски добавки. Това стана ясно след поредното обсъждане на проекта за бюджет за 2014 г., предаде БНР.

Социалният министър Хасан Адемов отказа да обясни между какви варианти за повишаване на детските добавки ще се избира, но припомни предизборното обещание на БСП те да станат 50 лева догодина.

Има и друго предложение - 35 лева за първо дете и 50 за второ при запазване подоходния критерий от 350 лева на човек от семейство. Преди седмица се появи и друг вариант - по 40 лева на дете и доходен критерий от 400 лева на човек от домакинство.

Компенсациите  за безработица догодина ще са толкова, колкото и през тази - малко над 100 000 000 лв. въпреки поисканите от Адемов 140 милиона.

"Амбициите понякога се разминават с възможностите", каза министърът, но прогнозира, че сътресения на трудовия пазар догодина няма да има и припомни, че в началото на годината се чакат сто милиона евро от ЕС за борба с младежката безработица.

 

#Хасан Адемов #детски надбавки #Адемов #младежката безработица #ЕС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"