ВСС се самосезира за изказване на шефа на спецпрокуратурата

ВСС се самосезира за изказване на шефа на спецпрокуратурата
Костов коментира провала си на конкурса за ръководител на апелативната спецпрокуратура, когато той получи нулева подкрепа от ВСС. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Етичната комисия към Висшия съдебен съвет се е самосезирала относно твърденията на шефа на спецпрокуратурата Светлозар Костов, че срещу него са били впрегнати много лобита и интереси,  заяви Ясен Тодоров, председател на Етичната комисия към ВСС.

Коментарът е по повод изказване на Костов в телевизионно интервю за провала му на конкурса за ръководител на апелативната спецпрокуратура, когато той получи нулева подкрепа от ВСС, съобщава "24 часа".

Костов, който гледа мегаделото „Октопод", хвърли вината върху председателя на етичната комисия Ясен Тодоров, който според него е действал предубедено.

Тодоров обясни, че целта не е била Костов да се неглижира и кандидатурата му не е била саботирана. Ръководената от Тодров комисия обаче може да образува дисциплинарно производство срещу прокурора заради уронване престижа на съдебната власт.

„В комисията не е взето решение за това дали има нарушения на етични правила, дали е налице оронване на престижа на съдебната власт. В рамките на изминалата седмица ние се опитахме да съберем данни относно фактите, които прокурор Костов изложи", заяви Ясен Тодоров.

#Висшия съдебен съвет #Светлозар Костов #Ясен Тодоров #Етичната комисия #ВСС #Костов #Тодоров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"