Туристическата индустрия не иска връщана на пушенето в заведенията

Туристическата индустрия не иска връщана на пушенето в заведенията
Туристическата индустрия е абсолютна единна за това, че не трябва да има никаква промяна на пълната забрана за тютюнопушене на обществени места, смята Румен Драганов. Снимка: frognews.bg
A A+ A++ A

“Туристическата индустрия е абсолютна единна за това, че не трябва да има никаква промяна на пълната забрана за тютюнопушене на обществени места”, заяви в интервю за Агенция „Фокус” директорът на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов, по отношение на пълната забрана за тютюнопушене на закрити места и възможността за отпадането й.

„Ако все пак бъдат направени промени в това отношение, то те трябва да влязат в сила поне след две години”, каза още Драганов и обясни, че гигантският проблем на българския туризъм в това отношение са сключените външнотърговски договори и продадени пакети.

Стана ясно, че външнотърговските договори с чуждестранни туроператори са за около 4.8 млн. туристи. „Това са вече подписани договори и всяка промяна по условията на договорите ще бъде основание за рекламация и евентуално връщане на парите обратно”, отбеляза Драганов.

Според него, туроператорите се нуждаят от време при подобни промени за да подготвят договорите с чуждестранните туроператори.

#Румен Драганов #туроператори #пушене

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"