Светът протестира заради “защитниците на Арктика”

Светът протестира заради “защитниците на Арктика”
Протестиращи по света в защита на задържаните заради акцията за Арктика. Снимка: zazemiata.org
A A+ A++ A

В 30-тия ден откакто 30-те защитници на Арктика са в руски затвори, над 10 хил. души по света се включиха в акции, с които да изразят солидарността си с тях, съобщиха от zazemiata.org.

В България акции за солидарност се проведоха в София и Кърджали.  В София музикална джем-сесия събра над 30 души, като имаше повече от 3 часа „free music for freedom”.

Днешните протести по света включват протест в Тибет, в подножието на Еверест с активисти от “Грийнпийс”- Източна Азия, в град Мексико протестиращите ще изградят затворническа клетка около паметника на Махатма Ганди.  В Холандия бе изградена огромна клетка в центъра на Грйонинген, родното място на един от задържаните. В Бангкок  активисти написаха с цветя Free the Arctic 30 пред Храма на Изумрудения Буда, един от най-известните храмове в Тайланд.

В Германия има 30-часово бдение от над 100 души, в допълнение към бдението за солидарност, което продължава пред руското посолство в Берлин още от 19 септември. 24-часово бдение има и на главния площад в Неапол, Италия – роден град на един от „арктическите 30”.

#Арктика #Тибет #Германия #Кърджали #София #Италия #Холандия #Буда #Азия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"