Гръцката опозиция си знае своето: избори

Гръцката опозиция си знае своето: избори
Лидерът на гръцката опозиция Антонис Самарaс повтори призива си за незабавно провеждане на парламентарни избори в страната. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Лидерът на гръцката опозиция Антонис Самарaс повтори призива си за незабавно провеждане на парламентарни избори в страната.

Ръководителят на консервативната партия „Нова демокрация“ заяви, че изборите трябва да се състоят в началото на декември, предаде АФП.

По-рано в събота гръцкият министър-председател Георгиос Папандреу описа подобен сценарий като крайно неизгоден, тъй като страната трябва възможно най-бързо да убеди европейските си партньори, че иска да получи втория спасителен заем и няма намерение да напуска еврозоната.

Междувременно финансовият министър Евангелос Венизелос изказа мнение, че избори трябва да бъдат проведени, но не веднага, а през февруари следващата година.

Гръцкият вестник Athens News съобщи, че Венизелос е събрал подкрепа, която ще му бъде достатъчна да оглави междинно коалиционно правителство, докато се осигури спасителната помощ от Европейския съюз.

#Антонис Самарас #Гърция #Георгиос Папандреу #Евангелос Венизелос

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"