Депутатите заседават извънредно във вторник

Депутатите заседават извънредно във вторник
Във вторник ще има извънредно заседание. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Депутатите си насрочиха извънредно заседание във вторник, за да обсъдят поредицата данъчни закони, за които през тази седмица не им остана време заради дебатите и гласуването на втория вот на недоверие.

Решението за извънредно заседание между 10 часа и 17 часа на 22 октомври беше взето в петък по предложение на депутата Атанас Мерджанов от "Коалиция за България", съобщи Нова телевизия.

В дневния ред са предвидени промени на първо четене в Закона за местните данъци и такси - продължение, в Закона за данъците върху доходите на физическите лица, Закона за корпоративното подоходно облагане и Закона за счетоводството.

Депутатите приеха да обсъдят и проект за решение за налагане на мораториум върху придобиването на право на собственост върху земя на територията на България от страна на чужденци и чуждестранни юридически лица до 1 януари 2020 г., внесен от депутати от „Атака".

В програмата за извънредното заседание е и първо гласуване на промени в Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина. Предвижда се тогава да се проведе и парламентарен контрол.

#Атанас Мерджанов #закон

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници