Враца се вдигна на протест заради убито момче

Враца се вдигна на протест заради убито момче
Снимка: asvratsa.court-bg.org
A A+ A++ A

Стотици излязоха на протест във Враца заради смъртта на 16-годишно момче, предаде "Дарик".

„Искаме да ни кажат какво става в тази държава - къде да изпращаме децата си - направо зад граница или към гробищата!", „Да се върне смъртното наказание" - бяха само част от коментарите на хората.

Над 300 граждани, сред които и много ученици, блокираха улицата пред Окръжния съд в мълчалив протест срещу случващото се в града.

През това време състав на съда гледаше мярката за неотклонение на тримата задържани за жестокия побой над 16-годишния Николай, който почина от раните си след месец в кома.

Състав на Врачанският окръжен съд потвърди мярката за неотклонение „задържане под стража" на двама от обвинените за побоя на 16-годишния Николай - Иван Каменов - Цофъра, и Калин Димитров - Скинара. Третият - Ивайло Иванов, известен като Акулата, не е обжалвал наложената мярка.

В съда на този етап няма внесено ново обвинение срещу тримата за убийство, стана ясно по-рано. Причината е че в прокуратурата все още не е получена експертизата от аутопсията на момчето.

Николай почина след месец в кома, след жесток побой, нанесен му от тримата обвиняеми пред нощен клуб.

Преди 40 дни друго момче - 19-годишният Стефан, бе намерен мъртъв пред блока си. Официалната версия е, че се е самоубил, скачайки от покрива на сградата. Съученици и близки на момчето обаче са категорични, че това не е вярно.

#Враца #протест #Николай

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници