Бареков се вдига на протест: Монополите вън с Плевнелиев и Овчаров

Бареков се вдига на протест: Монополите вън с Плевнелиев и Овчаров
Според Бареков, монополът в България е възможен, защото политиците от всички цветове на статуквото обслужват едни и същи олигарси. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Бившият шеф на ТВ7, който в началото на септември влезе в политиката, Николай Бареков, се обърна към протестиращите срещу монополите от миналата година и от месец февруари дали са готови да подкрепят граждански протест срещу монопола на политиците в енергетиката, горивата и останалите сфери на икономиката.

Той намерил подкрепа в гражданско движение "Сила", ВМРО и застъпниците за граждански контрол в лицето на Ангел Славчев. Те ще подкрепят Бареков за граждански протест пред Министерството на икономиката и енергетиката и пред Президентството.

“Като държавен глава Росен Плевнелиев нищо не направи за прозрачността на монополите, които тровят живота на българина в ключови сектори. Новото правителство предизвика истински скандал с допускането и назначаването на Румен Овчаров в Надзорния съвет на "Лукойл", където представлява златната акция на нашата държава. Росен Плевнелиев и Румен Овчаров трябва незабавно да подадат оставки. Ако Овчаров не го направи, да си ходи новият министър Драгомир Стойнев”, коментира Николай Бареков.

Според него, монополът в България е възможен, защото политиците от всички цветове на статуквото обслужват едни и същи олигарси.

“Иван Костов продаде "Нефтохим" на "Лукойл", Бойко Борисов като охранител от "ИПОН" охраняваше тръбата на Валентин Златев, а Румен Овчаров през цялото време управляваше енергетиката. По същия начин стои въпросът с ЕРП-та, продадени от НДСВ, БСП, ДПС и ГЕРБ”, допълни той.

Протестът, който организира Бареков, ще бъде в неделя.



#Николай Бареков #"Лукойл" #Бойко Борисов #Валентин Златев #Румен Овчаров #ЕРП-та #НДСВ #БСП #ДПС #ГЕРБ #ВМРО #Бареков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници