ЦСКА започва реконтрукция на "Българска Армия"

ЦСКА започва реконтрукция на "Българска Армия"
Александър Тодоров и Александър Чакмаков обявиха подписаното споразумение между двете страни и плановете за реконструкция на "Армията". Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

На пресконференция днес изпълнителният директор на ЦСКА а Александър Тодоров и председателят на сдружение "ЦСКА Завинаги" Александър Чакмаков обявиха подписано споразумение между двете страни и планове за реконструкция на ст. "Българска Армия".

"В понеделник подписахме споразумение за сътрудничество между ЦСКА и сдружение "ЦСКА Завинаги". Същността на това споразумение е изграждане на терени за ДЮШ пред стадион "Българска Армия", както и модернизация на самия стадион. Идеята е той да увеличи капацитета си и да бъде лицензиран за евротурнирите. Радвам се, че има такива привърженици на ЦСКА, които са готови със свои сили и средства да помогнат за изграждането на базата. Защото, ако няма база няма как да се развива куба. В момента ДЮШ е много ограбена и от държавата. Няма да се впускам в подробности защо и как. Разхождаме децата по-различни терени в цяла София, за да могат да тренират и да играят мачовете си. Искам терените тук да са готови час по-скоро, за да се родят наследниците на Стоичков и на Бербатов", каза Александър Тодоров, цитиран от БГНЕС.

От сдружение "ЦСКА Завинаги" обясниха бъдещата дейност и етапите на строеж.

"Плануваме реконструкция на стадиона, а не изграждане на нов стадион. Това трябва да стане до пролетния полусезон. Сектор "А" и "Г" ще бъдат лицензирани и ще отговарят на изискванията за провеждане на състезания. Следващият етап е довършването на В сектор, в който работата е много по-сериозна и по-голяма. И накрая ще завършим с "Б" сектор. Амбицията ни е първо да изградим терените за децата, след това да помогнем с реконструирането на стадиона. На трето място е Панчарево, но само ако клубът има нужда от нас, защото при разговорите стана ясно, че ЦСКА може би ще се справи с Панчарево самостоятелно. Ще инвестираме за наша сметка. Допълнителните приходи от дейността на базата ще се връщат обратно в клуба. Една част остава в сдружението за допълнителни инвестиции, една част остава за клуба. Всички строителни работи ще бъдат направени под надзор и с всички необходими документи. Ще се работи с проект и законови актове. Ще използваме търговската марка на ЦСКА в дейност, която няма да дублира дейността на клуба, като приходите от това също ще се връщат в ЦСКА", каза Чакмаков.

#Александър Тодоров #Александър Чакмаков #ЦСКА

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници