Вот за култура = глас в пустиня?

Вот за култура = глас в пустиня?
A A+ A++ A

В сряда стана ясно, че следващият вот за недоверие срещу кабинета „Орешарски“ ще бъде на тема „култура“. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че причината е затворените врати на българския Лувър. Актьорът Христо Мутафчиев от своя страна смята, че за първи път културата е „в окото на бурята“.

Макар думата „култура“ да се чува за първи път в пленарната зала, тя вероятно ще се чуе за последен. Грозната истина е, че тази дума е заклеймена като маловажна в кулоарите на парламента и всичките последствия от това са налице вече повече от 20 години.

Поредният „много шум за нищо“ от страна на ГЕРБ може да ентусиазира гилдията на артистите, но както и с другите вотове за недоверие, и този ще остане в историята без промяна нито в управлението, нито в културната уредба на страната.

Всички усещаме, че „има нещо гнило в Дания“, но то няма да се оправи с вотове на недоверие. Разумната политика в насоката „култура“ е увеличаване двойно на бюджет 2014 за това перо, да няма оставки на театрали и затворени театри.

България е гладна за култура, но властта не.

#вот на недоверие #ГЕРБ #Бойко Борисов #Христо Мутафчиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от По ваш сигнал
Последно от По ваш сигнал

Всички новини от По ваш сигнал »