Новият наказателен кодекс готов до края на годината

Новият наказателен кодекс готов до края на годината
Златанова обясни, че преди това ще бъде извършено обществено обсъждане, а след новогодишната ваканция проектът може да влезе в Народното събрание. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

До края на 2013 г. трябва да бъде одобрен нов Наказателен кодекс от Министерски съвет, заяви вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова по време на блиц контрол в правната комисия на Народното събрание, предаде "Стандарт нюз".

Златанова обясни, че преди това ще бъде извършено обществено обсъждане, а след новогодишната ваканция проектът може да влезе в Народното събрание.

Тя съобщи също, че новата сграда на Софийския районен съд се очаква да бъде готова до края на годината.

"Има проблем със сградите, в които се помещават съдилищата в страната, но ще се търси балансирано решение за съдебните сгради. Около 1000 сгради обгрижва Министерство на правосъдието в цялата страна", коментира Златанова.

3 милиона лева е отпуснало Министерството на финансите на Висшия съдебен съвет за техническо оборудване на Софийския районен съд.

#Зинаида Златанова #Министерството на финансите #Висшия съдебен съвет #Софийския районен съд #Златанова #Наказателен кодекс #Министерски съвет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници