Затварят софийски улици за почистване

Затварят софийски улици за почистване
Заради обилния снеговалеж в София при необходимост ще бъдат затваряни пътни участъци за почистване. Снимка: „Монитор“
A A+ A++ A

Заради обилния снеговалеж в София при необходимост ще бъдат затваряни пътни участъци за почистване.

Тази сутрин временно е бил затворен участък на ул. „Раковски“ - от ул. „Московска“ до бул. „Дондуков“ за обработка със соли, предаде БНР.

От Столичната община предупреждават за повишено внимание заради заледяванията. На много места в града има и навявания от сняг и призовават се шофьорите да излизат на пътя само с добре оборудвани автомобили и да карат със съобразена скорост.

Кметът на София Йорданка Фандъкова инспектира почистването. Тя определи обстановката като критична:

„Цялата техника е на терен още от 2 часа през нощта. Температурите са много ниски и много бързо след обработката отново започва да се заледява. Това, което виждам, е отново снеговалеж, доста сериозен. Основните пътни артерии са почистени“, каза Фандъкова.

„На други места вече е навяло. За съжаление такава е прогнозата и за следващите дни, така че отново ще работим в доста критична зимна обстановка“, посочи тя.

„Ще помоля всички шофьори да бъдат внимателни и при възможност да се използва градският транспорт, въпреки че от студа и от времето и там има аварии. Преди малко имаше авария на трамвай номер 7. Там сме пуснали автобус, временно да обслужва тази линия. Надявам се, че ще успеем да осигурим проходимост на града при зимни условия“, каза още кметът на София.

Силно затруднено е движението в район „Младост“. Градският транспорт е нарушен по бул. „Ал. Малинов“ в посока „Цариградско шосе“, както и при кръстовището с булевард „Андрей Ляпчев“.

Тежък трафик затруднява движението и по булевардите „България“ и „Евлоги и Христо Георгиеви“ в участъка от бул. „България“ до пл. „Орлов мост“, съобщиха от Центъра за градска мобилност.

#Йорданка Фандъкова #Фандъкова #кмет на София #улици #заледяване #почистване #градски транспорт

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »