Как да се храним при безсъние?

Как да се храним при безсъние?
A A+ A++ A

Мъчи ви безсъние, въртите се в леглото часове наред и пак не успявате да заспите. Това е неприятен, дори мъчителен проблем, който се отразява на цялото ви здравословно състояние. Както почти всички процеси в нашия организъм, така и трудното заспиване може да бъде повлияно от хранителния режим, който спазвате. Помогнете на тялото си да се справи с безсънието посредством храната, която приемате. Вижте храните, които ще ви накарат да не броите овчици до безкрай.

Изберете тези, които са богати на успокояващи и релаксиращи вещества. Храните, богати на магнезий, помагат за отпускането на мускулите ни и карат тялото да пожелае почивка.

Аминокиселината триптофан също е от голямо значение, за да спим сладко. Триптофан се намира в по-големи количества в млякото, месото, яйцата, сиренето.

  • Мляко. Всички ние сме заспивали в началото на живота си, пиейки мляко. Макар и простичък съвет, чаша топло мляко може наистина да ни помогне да заспим. Млякото е добър източник на триптофан, който ни кара да се отпуснем.

  • Пуешко месо. От всички меса то има най-висок процент триптофан.

  • Зърнени култури – бобовите, соевите култури са богати на магнезий, както и на триптофан.

  • Ядки. Повечето ядки, подобно на бобовите култури, имат високи количества триптофан и магнезий

  • Банани. Освен вкусни и полезни, те също са чудесен източник на магнезий.

  • Спанакът и другите листни зеленчуци също са много богати на магнезий и витамини.

С упокояващо действие са и билковите чайове на основата на мента, глог, маточина. Можете да си приготвите чудесна вечеря с малко пуешко със спанак, а за десерт – малко кисело мляко с банани. Това би било чудесна предпоставка за спокоен и здрав сън.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"