Вторият вот на недоверие логично продължение на първия, смята Павлова

Вторият вот на недоверие логично продължение на първия, смята Павлова
Павлова добави, че има провал в областта на регионалната политика, водещ до задълбочаване на различията в отделни региони на страната. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Това е вторият вот на недоверие и представлява логично продължение на първия вот“, заяви Лиляна Павлова от ГЕРБ

Павлова представи мотивите на партията за вота на недоверие към кабинета "Орешарски", предава БГНЕС.

"Няма друго правителство от 1991 г. насам, което да се е ползвало с толкова ниско доверие. Още в първите 100 дни правителството постави на риск сигурността и бъдещето на страната ни. Действията на правителството показват невъзможност да решават реални проблеми за развитието на страната, непрозрачност, политически реваншизъм и отказ от градивност за продължаване на постигнатото за общия национален интерес", коментира Павлова.

Според нея, кабинетът не е представил програма с ясни приоритети и цели.

"Това правителство показа, че още от първия си ден не е наясно какво управление ще провежда, какви проблеми ще решава и с какви мерки", заяви Павлова.

Протестите срещу правителството не са започнали от деня, когато Пеевски бе назначен за шеф на ДАНС, а от деня, в който бе обявен проектокабинета, каза още тя.

"Това е така, защото се предложи сформирането на ново Министерство на инвестиционното проектиране, а за министър беше предложен архитект Калин Тихолов. И до днес не са ясни мотивите за създаването на това министерство", подчерта Павлова.

Тя добави, че има провал в областта на регионалната политика, водещ до задълбочаване на различията в отделни региони на страната.

"За почти 4 месеца правителството успя само да приеме разработените от правителството на ГЕРБ и служебния кабинет национални стратегически документи за периода до 2020 г.", коментира бившият министрът на регионалното развитие.

"Наблюдава се некомпетентност и липса на действия. Няма нито една законодателна инициатива от Министерството на регионалното развитие, нито един подзаконов нормативен акт не е променен. Регионалната политика засяга повечето секторни министерства. Тази политика в момента полага основата на европейското финансиране. Каквото се заложи сега като приоритети, това ще се изпълнява до 2020 г.", посочи Лиляна Павлова.

"Не ние, а вие, партньорите от предишната тройна коалиция, направихте това, да има диспропорция във финансирането. Вие и министъра на регионалното развитие правите всичко възможно в новия програмен период още по-голям брой общини да останат без европейско финансиране", заключи Павлова.

#вот на недоверие #регионална политика #Лиляна Павлова #Пламен Орешарски #правителство #ГЕРБ #БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »