Мораториумът на шистовия газ да се отмени, предлага десницата

Мораториумът на шистовия газ да се отмени, предлага десницата
Съпредседателят на „Синята коалиция“ Иван Костов заяви, че е получил становище от БАН, според което било неразумно България да изпусне шанса за добив на шистов газ. Снимка: dariknews.bg
A A+ A++ A

„Синята коалиция“ предлага да бъде отменен мораториумът на шистовия газ.

Съпредседателят на „Синята коалиция“ Иван Костов заяви, че е получил становище от БАН, според което било неразумно България да изпусне шанса за добив на шистов газ, предаде Агенция „Фокус“.

„След запитване до председателя на БАН акад. Никола Съботинов получихме негов отговор, с който той изпрати становище, което е прието от Геологическия институт при БАН. Геологическият институт приема проучването за шистов газ при строг контрол и счита, че е неразумно България да изпусне този шанс“, заяви съпредседателят на ПГ на „Синята коалиция“ Иван Костов.

„Това е първото официално запознаване с най-авторитетната възможна експертиза. С този акт на забрана Народното събрание, поддавайки се на панически страхове, предизвикани от външен натиск, забрани извършването на цяла серия сондажи за проучвания в друга посока“, подчерта Костов.

„Колегите Михаил Михайлов и Иван Иванов са изработили предложение за решение на Народното събрание, към което се присъединявам“, добави той.

„Внасяме проекторешение за отмяна на мораториума на шистовия газ“, допълни Михаил Михайлов от „Синята коалиция“.

„Енергийната сигурност на България минава през разширяване на енергийната й независимост. Предлагаме да защитим националната сигурност на страната“, каза на свой ред депутатът от „Синята коалиция“ Иван Иванов.

#акад. Никола Съботинов #БАН #„Синята коалиция“ #съпредседател на „Синята коалиция“ #Костов #Иван Костов #мораториум #шистов газ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »