Министър Георгиева се срещна с шефовете на волейбола

Министър Георгиева се срещна с шефовете на волейбола
„За мен като министър колективните игри са индикатор за състоянието на спорта, заяви Мариана Георгиева.
A A+ A++ A

Президентът на Българската федерация по волейбол инж. Данчо Лазаров запозна проф. Мариана Георгиева с резултатите от заседанието на Европейската волейболна централа и решенията, които произлизат за България, информират от пресцентъра на министерството на спорта.

В началото на следващата година нашата страна ще бъде домакин на световната квалификация за жени, а мъжкият състав ще вземе участие на подобна квалификация в Чехия.

Обсъдени бяха и въпроси за по-ефективното разходване на финансовите средства, отпускани на родната федерация. Беше засегната и темата за състоянието на зала „Христо Ботев", нейното натоварване и бъдещата реконструкция на Двореца на културата и спорта във Варна.

„За мен като министър колективните игри са индикатор за състоянието на спорта, заяви Мариана Георгиева. – От това, с което бях запозната от ръководството на БФ Волейбол, разбрах, че има още резерви по отношение на спортно-техническата част, оптимизиране на разходите, за да играят момчетата от националния отбор най-после на финал."

#инж. Данчо Лазаров #проф. Мариана Георгиева #волейбол

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници