Служителите в "Напоителни системи" получават заплатите си тази седмица

Служителите в "Напоителни системи" получават заплатите си тази седмица
„Намерихме възможност и дадохме оптимизъм на хората от „Напоителни системи”, че до края на годината, ще си получават пълните заплати и могат да изпълняват задълженията си“, заяви проф. Греков. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Заплатите на всички служители от „Напоителни системи” ще бъдат изплатени до края на седмицата, увери министърът на земеделието и храните, проф. Димитър Греков.

„Намерихме възможност и дадохме оптимизъм на хората от „Напоителни системи”, че до края на годината, ще си получават пълните заплати и могат да изпълняват задълженията си“, заяви проф. Греков.

„След тежки разговори, след като направихме задълбочен анализ, хората, които работят в „Напоителни системи”, с нищо не са виновни за това състояние. По-скоро, вината трябва да се търси в предишните ръководства на „Напоителни системи”, защото те са довели дружеството до такова състояние“, коментира още министърът.

„При справките, които имам се вижда, че дружеството има вземания за 14 млн. лв., а има задължения - 9 млн.лв. Хората не са търсили тези вземания, държавата е останала малко настрани в предишните три години от тези задължения, които се вменяват, като на държавата, защото те се грижат основно за вредното въздействие на водите”, посочи още проф. Греков.

#"Напоителни системи" #Димитър Греков #заплати

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници