Бареков призова Плевнелиев да си подаде оставката

Бареков призова Плевнелиев да си подаде оставката
Президентът Росен Плевнелиев е забъркан в престъпления, изискващи наказателна отговорност, каза Николай Бареков. Снимка: www.silnabulgaria.com
A A+ A++ A

„Президентът Росен Плевнелиев е забъркан в престъпления, изискващи наказателна отговорност“, каза във Варна Николай Бареков и показа документи, предаде БГНЕС.

„Внесъл съм сигнал до Главна прокуратура срещу държавния глава. Очаквам да бъда подкрепен от останалите политически сили и в следващите часове Плевнелиев да си подаде оставката“, заяви Бареков. През 2000 г. фирмата, която Плевнелиев представлява - "Линднер Ирис" АД, е подписала договор с фирма "Симек" ООД, представлявана от Павлин Койнов и Милко Талев.

Споразумението е на стойност близо 600 000 лв. и в него има клауза за 9% печалба. Изпълнител на строително-монтажните работи е "Линднер". Срокът за изпълнение е от 300 дни, а всички плащания е предвидено да стават по банков път.

„С тези документи аз сигнализирам Главна прокуратура, но започвам да говоря и политически, ако той в рамките на няколко часа не си подаде оставката. Само да припомня, че неговият колега в Германия го направи заради заем, а тук става дума за престъпление. Призовавам ВМРО, ЕНП на Мария Капон, обръщам се към СДС и г-н Божидар Лукарски, дори към ГЕРБ и Реформаторския блок да окажат натиск върху Плевнелиев да си подаде оставката“, призова Бареков.

Според него, в момента няма никакъв проблем държавното обвинение да започне разследване, като за начало да бъдат разпитани двамата бизнесмени от "Симек" Койнов и Талев, за да се установи цялата истина.

#Росен Плевнелиев #Николай Бареков #Божидар Лукарски #Мария Капон

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"