Димитров: ACTA ще ни отнеме свободата

Димитров: ACTA ще ни отнеме свободата
„Дори и Европейският парламент не е видял всички текстове в АСТА, защото те са се изменяли с годините“, посочи Мартин Димитров. Снимка: dariknews.bg
A A+ A++ A

Свободата на българския интернет потребител ще бъде отнета, ако България приеме ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement или Търговско споразумение против фалшифицирането), смята Мартин Димитров.

„Интернет дава свобода и ако АСТА бъде прието от България, ще ни бъде отнета свободата“, каза лидерът на СДС и съпредседател в „Синята коалиция“ Мартин Димитров пред БНТ.

„Дори и Европейският парламент не е видял всички текстове в АСТА, защото те са се изменяли с годините“, посочи Мартин Димитров.

Димитров уточни, че за подписването на „споразумението за торентите“ не трябва да се обвинява само министър Трайчо Трайков.

Рисковете от подписването на АСТА са проверяването на всеки един компютър, по всяко едно време може да се влезе в дома на всеки и да се нарушат човешките му права.

Според него е много важно точно по такива въпроси позицията на България да е сериозна, да се мисли в перспектива, защото може да се окажем много потърпевши.

„Беше добре България да се включи в коалицията на неподписалите АСТА, за да има по-голям натиск върху промяната на текстове от това споразумение“, добави Мартин Димитров.

Лидерът на СДС се надява споразумението да  предизвика широки дебати в Европейския парламент, дори и да се стигне до отхвърлянето му.

#Търговско споразумение против фалшифицирането #Anti-Counterfeiting Trade Agreement #лидер на СДС #съпредседател на „Синята коалиция“ #Мартин Димитров #Димитров #ACTA #споразумение

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"