Пловдив валат от съдружието с Георги Гергов

Пловдив валат от съдружието с  Георги Гергов
Снимка: Международен панаир Пловдив
A A+ A++ A

Община Пловдив остана валат от съдружието си с Георги Гергов. Местната администрация не е получила нито една стотинка дивидент от съвместното дружество  в Международен панаир Пловдив, съобщава "Марица".

"Поне в моя мандат, въпреки многобройните усилия за контакт, приход не е получен", категоричен бе зам.кметът Розалин Петков.

Нещо повече, Георги Гергов дори спрял всякаква комуникация и диалог с малкия си съдружник (в момента община Пловдив има 24.98 % в “Пълдин туринвест” - б.а).

"Писахме писма, изисквахме срещи, но насреща нямаме никакъв отговор", допълни патовата ситуация зам.-кметът с ресор стопански дейности.

Обещанията, че съдружието ще налива в общинската хазна 2-3 милиона годишно, както рекламираше публично-частното партньорство бившият кмет Иван Чомаков, останаха само в сънищата на пловдивчани.

Мажоритарният собственик на панаира Георги Гергов тази година покани като съакционери и други общини от България. София, Варна, Бургас могат да станат съсобственици в пловдивския панаир, даде безценна бизнес идея Георги Гергов. Това се случи в момента, в който държавата обяви, че може да пусне своя дял за продажба на борсата.

Обещаните пари за пловдивския бюджет щяха да са от полза, защото къщите в Стария град се рушат и по-скоро изглеждат като безстопанствени  и ничии. Само един пример: огромен ров, кален и страховит стои вече трета година на мястото на някогашното Каблешково училище, точно срещу ресторант “Пълдин”.

#Георги Гергов #Гергов #Пловдив #Розалин Петков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници