Шефът на ЦИК призна „лична грешка“

Шефът на ЦИК призна „лична грешка“
Председателят на Централната избирателна комисия Красимира Медарова призна, че разяснителната кампания относно начина на гласуване е закъсняла. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Председателят на Централната избирателна комисия Красимира Медарова призна, че разяснителната кампания относно начина на гласуване е закъсняла.

„Ангажиментът с произвеждане на изборите е прекалено глобален ангажимент и не е от компетентността само на ЦИК. Комисията е орган по прилагане на закона, а организационно-техническата подготовка на изборите се поема от Министерския съвет. Той има правомощията да възложи правомощията на определен министър. Така че това е комплексен ангажимент. Централната избирателна комисия има своите негативи и тепърва ще трябва да ги анализира“, заяви Медарова пред Дарик.

Медарова определи закъснението на кампанията и като лична грешка.

Председателят на ЦИК отбеляза също, че Дарик радио няма да получи акт за музикалните класации, които излъчи в деня на изборите на 23 октомври.

Дарик припомня, че в края на октомври членовете на ЦИК възложиха на Медарова да състави акт за установяване на административно нарушение на „Дарик радио“ АД във връзка с музикалните класации.

Решението на ЦИК е прието въз основа на писмо от Съвета за електронни медии (СЕМ), което гласи, че класациите „представят по своеобразен начин резултатите от допитвания до общественото мнение по повод на изборите в изборния ден преди обявяването на края му“, съобщиха от Дарик.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Избори 2011
Последно от Избори 2011

Всички новини от Избори 2011 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници