Бареков се застъпи за узаконяване на ММА бойците

Бареков се застъпи за узаконяване на ММА бойците
Бареков се застъпи за узаконяване на силовия спорт в България. Снимка: barekov.com
A A+ A++ A

Журналистът Николай Бареков обеща съдействие по изготвянето на документи за искане на лиценз на бойците от ММА спортовете.

След срещата на "България без цензура" бившият телевизионен водещ се срещна с 45 от най-добрите спортисти от бранша. На дискусията бе взето решение до следващата неделя да се подготвят всички необходими документи и след това те да се представят лично на спортният министър Мариана Георгиева с искане за получаване на лиценз.

Целта била силовият спорт, който става все по-популярен у нас, да се узакони и дори в НСА да започне подготовка на кадри, които да го преподават. В момента той така или иначе се упражнява и го има във всеки по-голям град, смятат състезателите.

"Тренирам ММА за удоволствие, преди тренирах футбол и смятам, че на зеления терен се получават много по-лесно травми, отколкото на ринга. Синът ми е на 7 г. и той тренира. В Русия например на всеки турнир може да бъде видян в публиката Путин или Медведев, в събота в зала "Армеец" в София ще се проведе голям турнир и там сред публиката очакваме да видим спортния министър Мариана Георгиева", каза Бареков в директно предаване по ТВ7.

#Николай Бареков #ММА #Мариана Георгиева #ТВ7

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници