Очакваме до 1 млрд. евро чуждестранни инвестиции, твърди експерт

Очакваме до 1 млрд. евро чуждестранни инвестиции, твърди експерт
Българската агенция за инвестиции работи по работи по шест потенциални проекта в сферата на производство на компоненти от автомобилната индустрия. Снимка: www.skyscrapercity.com
A A+ A++ A

Българската агенция за инвестиции работи по работи по шест потенциални проекта в сферата на производство на компоненти от автомобилната индустрия, съобщи изпълнителният директор на агенцията Светослав Младенов в интервю за БТА.

Той изрази надежда в рамките на следващите шест месеца да има развитие по тях.

"Проектите, по които работим в момента, ни дават основание да прогнозираме, че ще достигнем 1 млрд. евро преки чуждестранни инвестиции през тази година. Вече 14 общини са представили инвестиционните си проекти в агенцията, която подготвя инвестиционен каталог на България. Има интересни проекти в сферата на енергетиката и по-специално проекти за развитие на електроенергийната и газова инфраструктура", каза Младенов.

Експертът уточни, че каталогът се очаква да бъде готов до края на октомври и да бъде представен през ноември. Той ще се издава, актуализира и финансира от бюджета на агенцията, а по предварителни разчети разходите по първия брой на каталога няма да надвишават 5 000 лева.

#Светослав Младенов #Младенов #Българската агенция за инвестиции

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници