Съкращават 40 000 души от държавната администрация

Съкращават 40 000 души от държавната администрация
Във връзка с изготвянето на бюджета за 2014 г. финансовият министър иска разчетите да се направят при 10% съкращение на числеността на персонала. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Кабинетът се готви да съкрати 40 000 души от държавната администрация. Това става ясно от съгласувателно писмо, което финансовият министър Петър Чобанов е изпратил до колегите си министри и шефовете на други институции, които са разпоредител с бюджетни средства, предаде OFFNews.

Във връзка с изготвянето на бюджета за 2014 г. финансовият министър иска разчетите да се направят при 10% съкращение на числеността на персонала.

“Разчетите за размера на средствата за заплати по проектобюджетите Ви следва да бъдат изготвени при 10% съкращение на числеността на персонала от 01.01.2014 г. В тази връзка следва да предприемете действия за промяна на устройствените си правилници, в т.ч. и на второстепенните Ви разпоредители с бюджет и тези от по-ниска степен в срок не по-късно от края на м. ноември 2013″, се казва в писмото, с копие от което OFFNews разполага.

От Министерството на финансите потвърдиха информацията.

Искането се прави във връзка с оптимизиране на разходите и управлението на ресурса, казаха от пресцентъра на МФ.

#Петър Чобанов #администрация #Министерството на финансите #МФ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"