Няма ръст на престъпността в кв. "Овча купел", казва Йовчев

Няма ръст на престъпността в кв. "Овча купел", казва Йовчев
Йовчев отбеляза, че в района е засилено полицейското присъствие, а охраната от „Общинска полиция“ е увеличена. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Засега не се отчита ръст на извършените криминални деяния в района на училището и детската градина в столичния квартал „Овча купел”, заяви министърът на вътрешните работи, Цветлин Йовчев

Йовчев отбеляза, че в района е засилено полицейското присъствие, а охраната от „Общинска полиция“ е увеличена.

„Във връзка с увеличения бежански поток, МВР е създало необходимата организация за минимизиране на рисковете за живеещите в общината. Създадена е организация за оценка на степента на риска. Според предприетите мерки сградите с бежанци се осигуряват от служителите на МВР”, каза министърът.

Той поясни, че училището и детската градина са включени в охраняема територия на Шесто РПУ.

„По закон местата за настаняване на бежанци са открити и ние не можем да ги променим. Със създадената организация минимизираме всички рискове. Във временния разпределителен център в Елхово се извършва предварителен медицински преглед, оказва им се медицинска помощ при необходимост“, обясни Йовчев.

„Има екипи на ДАНС, които изследват в тези места да не попаднат хора, за които има съмнение, че принадлежат към терористични организации или са членове на екстремистки групи”, каза още вътрешният министър.

„В такава ситуация не можем да кажем, че няма рискове за населението. Правим абсолютно всичко възможно тези рискове да бъдат намалени до приетите от обществото нива. Ангажирам се, че ако нещо е възможно да бъде направено и подобрено, то ще бъде направено”, заявърши вицепремиерът Йовчев.

#Цветлин Йовчев #бежанци #Сирия #"Овча купел" #престъпност

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"