Бежанците не искат „Прада”, но не им подхвърляйте парцали!

Бежанците не искат „Прада”, но не им подхвърляйте парцали!
A A+ A++ A

Във форумите в интернет продължава да се нищи темата за неблагодарните сирийци, които изхвърлят дрехите, дарени им от човеколюбиви българи. Голяма част от коментиращите смятат, че бежанците са капризни, неблагодарни, богати и всъщност нямат нужда от помощ, а използват страната ни като транзитна зона, за да се доберат до богатите европейски страни.

Преди няколко дни бяха публикувани снимки, на които се вижда как бежанците от "Овча купел" изхвърлят даренията на улицата. Тротоарите и беседките бяха пълни с дрехи. Тогава зам.-председателят на Държавната агенция за бежанците Стоян Петров обясни, че тези хора не искат дрехи втора ръка.

Това обаче не се отказа съвсем вярно.

Доброволка, която е участвала в сортирането на даренията разказва, че в чувалите е имало мръсни, разкъснани и покрити с кучешки косми дрехи. Друга част били летни, някои от които съвсем изрязани, каквито мюсюлманки едва ли обличат. Имало дори бални рокли от тюл с презрамчици.

Дарители, тези хора не са дошли на курорт, не им трябват костюми „Прада” и обувки „Маноло Бланик”, а топло яке и завивка.

И най-важното – дареното трябва да е такова, че да не унижава онзи, който го приема.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от По ваш сигнал
Последно от По ваш сигнал

Всички новини от По ваш сигнал »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"