Недружелюбно посрещане за националите ни в Ереван

Недружелюбно посрещане за националите ни в Ереван
Националите ни бяха посрещнати недружелюбно. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Изключително недружелюбно посрещане спретнаха феновете на арменския тим на българския национален отбор. Около 40 привърженици на домакините създадоха много неприятна обстановка на летището в Ереван при пристигането на тима ни.

Въоръжените с димки и бомбички феновете на Армения бяха отцепени от полицията. Привържениците обаче крещяха „Цигани, цигани..." по адрес на българската делегация при излизането на отбора от аерогарата, предаде Gong.bg.

Българският състав, предвиждан от президента на БФС Борислав Михайлов и селекционера Любослав Пенев, бе охраняван от около 50 полицаи и 10-12 патрулки.

Благодарение на месните органи на реда не се стигна до инциденти.

След кацането в Ереван, българската делегация бе предупредена да се събере на мястото за получаване на багажа на летището. След това в група всички бяха изведени под кордон от полицията, за да не се стигне до по-неприятни моменти.

Борислав Михайлов, изненадан от случилото се, се закани да подаде жалба и до УЕФА, и до ФИФА, тъй инцидентът бе определено от него като недопустим.

Отборът пристигна в Ереван след около 2.20 часа полет от София. Приятно и слънчево време посрещна делегацията ни. Термометрите в Ереван показват около 17 градуса

Утре вечер българският тим гостува на Армения в решаваща квалификация за Мондиал 2014. Двубоят е от 18.00 часа наше време.

#БФС #Борислав Михайлов #Ереван #Любослав Пенев #Армения #фенове

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"