Бокова спасява ЮНЕСКО с дарения

Бокова спасява ЮНЕСКО с дарения
Оглавяваната от Ирина Бокова Организация на ООН за образование, наука и култура подготвя кампания за набиране на средства. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Организацията на ООН за образование и култура ЮНЕСКО подготвя кампания за набиране на средства.

Генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова съобщи, че агенцията на ООН възнамерява да компенсира загубата от преустановената вноска на САЩ чрез дарения.

Оглавяваната от българката Организация на ООН за образование, наука и култура подготвя кампания за набиране на средства.

Бокова сподели пред БНР, че някои държави и правителства „дават позитивни сигнали“, че биха оказали финансова подкрепа на организацията.

„Разбира се, логиката на такава подкрепа с извънбюджетни средства е по-различна, отколкото редовния бюджет и това би могло да ни помогне в краткосрочен план, а не в дългосрочен, но наистина е нещо, което ще направим. Обмисляме възможността да направим една такава кампания. Вероятно ще я лансираме в скоро време. В момента правим консултации с много държави, за да видим по какъв най-добър начин можем да се възползваме от такава подкрепа“, заяви Бокова.

Ирина Бокова изрази надежда, че намаленото финансиране няма да застраши програмите на ЮНЕСКО, особено системата за ранно предупреждение от цунами в Тихия и Индийския океан.

След като организацията прие Палестина за пълноправен член, САЩ спряха бюджетната си вноска за ЮНЕСКО, равняваща се на около 70 млн. долара.

#САЩ #Палестинска автономия #Палестина #наука и култура #Ирина Бокова #Генерален директор на ЮНЕСКО #ЮНЕСКО

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници