Временна анкетна комисия за Перник, Мировяне и Иса Бесоолу

A A+ A++ A

Депутатите приеха предложения от ГЕРБ Проект за решение за създаване на временна анкетна комисия за случаите в Перник, Мировяне и Иса Бесоолу.

Народните представители отхвърлиха предложението на Мая Манолова от „Коалиция за България“ комисията да бъде на паритетен принцип, съобщи агенция „Фокус“.

„В тази комисия ГЕРБ ще останете сами със себе си и тя ще служи за параван. Ако не приемете това предложение за паритет, следва следващото действие – вот“, каза Манолова.

Съпредседателят на ПГ на „Синята коалиция“ Иван Костов също подкрепи предложението за паритетен принцип.

„Предлагаме комисията да бъде на паритетен принцип – няма как народните представители от ПП ГЕРБ да разследват министър Цветан Цветанов. Това означава, че ще се създаде комисия с цел прикриване, заличаване на следи, неразкриване на случая. От такава комисия нямаме нужда“, каза Костов.

„От името на „Синята коалиция“ заявявам, че ако се стигне до избор на временна анкетна комисия, която да бъде на квотен принцип, „Синята коалиция“ няма да излъчи свой представител, предлагаме да го заместите с независим, но непременно субсидията му да минава през ГЕРБ, иначе ще бъде неразумно“, добави той.

Предложението обаче не се прие и при прегласуване. Депутатите приеха предложението на Мая Манолова срокът за работата на анкетната комисия да бъде 1 месец.

При приемането на проекторешението, гласуваха 116 народни представители – от които „за“ 106, „против“ – 10, няма „въздържали се“.

„Гласувах „против“ това предложение, защото форматът на комисията от ГЕРБ не цели нищо друго, освен замитане и скриване на следите. Комисията ще работи в интерес на ГЕРБ. Имате си мнозинство с вашите независими депутати, правете си всичко, защото никой от опозицията няма да участва. С тази бутафория ще понесете последствията“, заяви лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев.

Голяма част от народните представители от парламентарните групи на „Коалиция за България“ и на ДПС напуснаха пленарната зала.

Красимир Ципов от ГЕРБ ще бъде председател на временната анкетна комисия. Комисията ще има 7 членове.

Членовете на комисията от парламентарната група на ГЕРБ са: председател Красимир Ципов и членове - Димитър Лазаров, Пламен Нунев, Цветан Сечанов, Емил Радев и Румен Иванов.

В комисията влиза независимият Димитър Колев. Останалите парламентарни групи oт опозицията не предложиха свои представители във временната анкетна комисия.

#ГЕРБ #Перник #Мировяне #временна анкетна комисия #Мая Манолова #Коалиция за България #Синята коалиция #Иван Костов #Цветан Цветанов #министър на вътрешните работи #Сергей Станишев #БСП #ПЕС #ДПС #Красимир Ципов #Димитър Лазаров #Пламен Нунев #Емил Радев #Румен Иванов #Димитър Колев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"