Президентът го е страх да не го попитам нещо, заяви В. Сидеров

Президентът го е страх да не го попитам нещо, заяви В. Сидеров
Лидерът на "Атака" обясни, че в момента партята му няма да иска вот на недоверие заради кризата с бежанците, защото нямат 48 депутати. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Президентът не смее да събере Консултативния съвет по национална сигурност. Явно го е страх аз пак да не го питам нещо, заяви  лидерът на „Атака” Волен Сидеров.

„Г-н Плевнелиев, не се страхувайте, всичко ще протече както трябва, по законите на демокрацията. Аз никога не съм правил скандали. Питах го защо е превозвал магнати и има ли той връзка с офшорни прехвърляния”, коментира Сидеров, цитиран от агенция "Фокус".

Лидерът на "Атака" обясни, че в момента партята му няма да иска вот на недоверие заради кризата с бежанците, защото нямат 48 депутати.

„Ако не бяха партии като НФСБ, които ни откраднаха гласове, щяхме да имаме 48 гласа и да сме преди ДПС”, допълни той.

Според него, кворумът е задължение на народните представители

„Сто пъти съм обяснявал, че кворумът в парламента и гласуването в подкрепа на кабинета няма нищо общо. Аз съм гласувал против този кабинет. Изразил съм съображенията си Кворумът е задължение на народните представители”, посочи Сидеров.

Той уточни, че ако "Атака" развали кворума и няма парламент, социолозите сочат, че ще се възпроизведе същият състав.

По повод решението на Конституционния съд за Делян Пеевски, Сидеров заяви: „Нямаме хора в Конституционния съд. Как вместо Конституционния съд да се произнеса аз. Има Конституционен съд, има правова държава. Няма как един народен представител да опровергава решение на Конституционния съд”.

#Волен Сидеров #Атака #НФСБ #ДПС #Делян Пеевски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"