Дилма Русеф: Първо икономиката, после човешките права

Дилма Русеф: Първо икономиката, после човешките права
Не е препоръчително да се превръщат човешките права единствено в оръжие за идеологически битки, смята бразилският президент Дилма Русеф. Снимка: lacomunidad.elpais.com
A A+ A++ A

Бразилският президент Дилма Русеф заяви пред кубинци, че е по-важно първо да се обсъди икономиката,  а след това човешките права.

Куба и Бразилия разшириха икономическото си сътрудничество, сключвайки 9 споразумения по време на посещението на бразилския президент в Хавана, предаде АФП.

Русеф предпочете да не засяга темата за човешките права със своите кубински домакини.

„Който не живее в стъклена къща, нека да хвърли първия камък", заяви тя на въпрос на журналисти за правата на човека, зададен по повод смъртта на известен дисидент в кубински затвор.

„Трябва да се говори за човешките права? Тогава ще говорим за човешките права в Бразилия, ще говорим за човешките права в Съединените щати, започвайки с Гуантанамо, ще говорим за човешките права навсякъде", обясни бразилския президент.

„Аз предпочитам да говоря за друго. Не е препоръчително да се превръщат човешките права единствено в оръжие за идеологически битки", добави Дилма Русеф.

По повод искането на Йоани Санчес, опозиционна блогърка, да получи разрешение да пътува до Бразилия, Русеф каза следното:

„Аз дадох, Бразилия даде виза на блогърката. Другите постъпки не са от компетенцията на бразилското правителство", добави тя, имайки предвид правилото в Куба да се иска разрешение от властите за излизане от страната.

Според непотвърдени официално съобщения в интернет Дилма Русеф е имала среща с оттеглилия се от активен политически живот Фидел Кастро.

#Дилма Русеф #президент #Бразилия #Куба #Фидел Кастро #Хавана #човешките права #Съединените щати #Гуантанамо

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници