Отново задържаха Юлиян Ковачки

Отново задържаха Юлиян Ковачки
A A+ A++ A

Полицията задържа отново обвинения в палежите на автомобили в столичните квартали „Младост“ и „Хаджи Димитър“ Юлиян Ковачки – този път за заплахи за палежи.

29-годишният мъж, който преди време беше задържан за опожаряване на над 12 автомобила, този път е хванат от полицаите, докато заплашвал персонала на заведение с палеж, предаде БНР.

След като бил закаран в Седмо РПУ, Ковачки изпочупил част от инвентара в ареста. Очаква се днес да му бъде повдигнато ново обвинение.

Novinite.bg припомня, че на 27 декември миналата година Софийски апелативен съд (САС) измени мярката на Юлиян „задържане под стража“ с най-леката „подписка“.

Ковачки беше обвинен за палежите на автомобили в жк „Младост“ и „Хаджи Димитър“ в столицата.

Той беше задържан в нощта срещу 16 декември и бе вторият задържан за палежи на автомобили. Тогава беше подложен на детектор на лъжата, на който се провали. На 18 декември съдът го остави в ареста.

Юлиян признал за 12 запалени коли, но полицията го разследва за общо 25-26. Той участвал в гасенето на пожарите и звънял, за да даде сигнал. Самопризнанията, които дал, са подробни и конкретни.

Той живее в „Младост 2“ и всички запалвания на коли са около блока, в който живее. Автомобилите са на хора, които той по една или друга причина познава.

Ковачки е криминално проявен, има регистрации за кражби, условни присъди за употреба на алкохол и хулиганско поведение.

За три месеца в София бяха подпалени над 60 автомобила, а в страната над 30.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"