Най-студено в Италия от 27 години насам

Най-студено в Италия от 27 години насам
Метеоролозите прогнозират още сняг и по-ниски температури в идните дни, като в Алпите се очаква те да спаднат до минус 20 градуса по Целзий. Снимка: Reuters, Архив
A A+ A++ A

Сняг покри Италия, а метеоролозите прогнозират, че тази седмица ще бъде най-студената в страната от 27 години насам.

Лошото време наложи затварянето на отсечки от магистралата и затрудни движението в Болоня и Милано, съобщи АФП.

Властите забраниха на тировете да се движат по пътищата в централните области Марке, Тоскана и Умбрия до второ нареждане, а училищата в много области бяха затворени. Затворена беше и голяма болница в Торино. Броят на влаковете беше намален и те се движат със закъснения.

Снегът наложи отлагането на няколко футболни мача вчера, включително между „Ювентус“ и „Парма“. Организаторите се надяват, че мачът между „Интер“ и „Палермо“ на миланския стадион „Сан Сиро“ все пак ще се играе днес.

Италианската агенция АНСА съобщи, че лошото време е станало причина за инцидент в Сиракуза, Сицилия, при който едногодишно момче е било тежко ранено, след като майка му забила колата си в поток, набъбнал заради обилния дъжд.

Метеоролозите прогнозират още сняг и по-ниски температури в идните дни, като в Алпите се очаква те да спаднат до минус 20 градуса по Целзий.

#температури #Целзий #Алпите #Сицилия #Сиракуза #„Интер“ #„Парма“ #Торино #Умбрия #Марке #Тоскана #ТИР #Милано #Болоня #Италия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »