Протестиращи блокираха колата на премиера

Протестиращи блокираха колата на премиера
Колата на Орешарски бе блокирана от протестиращи. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Протестиращи граждани препречиха пътя на колата на премиера Пламен Орешарски на кръстовището на ул. „Гурко” и ул. „Г. С. Раковски” в столицата.

Те бяха насядали по земята и не пускаха Орешарски да премине с колата си. Събралите се граждани съпроводиха колата на премиера, скандирайки „оставка”, „боклук” и „мафия” от сградата на Софийска градска художествена галерия до кръстовището, съобщи "Фокус".

Колата на премиера направи ляв завой, опитвайки се да премине през тротоара, като служители на НСО и на МВР заедно с жандармерия направиха кордон, за да премине. Протестиращите се опитват се да приближат колата на премиера и да я удрят. Колата на премиера продължава по ул. „Г. С. Раковски”.

Полицейското присъствие до нея е изключително засилено. Протестиращи продължават да съпровождат колата. В крайна сметка автомобилът на министър-председателя Пламен Орешарски успя да премине покрай протестиращите, които го бяха обградили.

Орешарски участва в откриването на изложбата на Жул Паскин „От Видин до Париж“ от 18.30 часа в Софийска градска художествена галерия.

#Пламен Орешарски #протести #НСО #МВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници