Кленовски пак в ареста

Кленовски пак в ареста
Снощи на Кленовски е повдигнато обвинение за използване на неистински документи. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Издирваният с Европейска заповед Стефан Кленовски отново е в ареста по обвинение за използване на неистински документи, след като вчера съдът го освободи с мярка „домашен арест“.

Това съобщи за Агенция „Фокус“ в сряда старши комисар Валери Йорданов, директор на СДВР.

Снощи на Кленовски е повдигнато обвинение по чл. 316 от Районната прокуратура – за използване на неистински документи.

При задържането си в столичен МОЛ той се е представил с фалшива лична карта. Прокурорът го е задържал за 72 часа по образуваното незабавно досъдебно производство.

Снощи Стефан Кленовски е приведен в ареста на Националната следствена служба, посочи старши комисар Валери Йорданов.

Състав на Софийски градски съд вчера определи мярка „домашен арест“ на Стефан Кленовски, тъй като според съда той има чисто съдебно минало в България.

Стефан Кленовски е един от издирваните в рамките на операция „Шок“ за източване на разплащателни сметки. До този момент е успявал да се укрие от МВР.

Той е един от участниците в организираната престъпна група, която от м. юни 2008 г. координира и поддържа криминална дейност в Италия и други държави, свързана с поставяне на скимиращи устройства, изготвяне на клонирани карти и нерегламентирано теглене на пари. Той е известен и за разпространение на фалшиви парични знаци.

Италия е въвела сигнал в Шенгенската информационна система за международното му издирване с цел арест и екстрадиция на основание Европейска заповед за арест, издадена от съда в италианския град Трани от юни 2011 година.

#Стефан Кленовски #арест #Европейска заповед #мол #старши комисар Валери Йорданов #директор на СДВР #домашен арест #Районната прокуратура #Националната следствена служба #операция „Шок“ #България #МВР #Италия #Шенгенската информационна система #Трани

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници