Сърбия обсъжда с „Росатом” участието си в АЕЦ „Белене”

Сърбия обсъжда с „Росатом” участието си в АЕЦ „Белене”
На 12 януари българският премиер Бойко Борисов посочи, че съдбата на руския проект за строителството на АЕЦ „Белене“ ще бъде решена в близките три седмици. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Делегация на руската държавна корпорация „Росатом“ ще обсъди със Сърбия участието на страната в строителството на българската АЕЦ „Белене“.

Делегацията, начело със заместник генералния директор Кирил Комаров, започва днес визита в Сърбия, по време на която ще обсъди актуални въпроси от двустранното сътрудничество, предаде ИТАР-ТАСС.

В руското посолство Комаров и членовете на делегацията ще се срещнат със сръбския министър на енергетиката Милутин Мърконич, със съветника на премиера на страната Мирко Цветкович, с бившия министър на енергетиката Петър Шкундрич, както и със секретаря на енергийното министерство Душан Мракич.

На 12 януари българският премиер Бойко Борисов посочи, че съдбата на руския проект за строителството на АЕЦ „Белене“ ще бъде решена в близките три седмици.

#Росатом #Сърбия #АЕЦ „Белене“ #Кирил Комаров #министър на енергетиката #Милутин Мърконич #Мирко Цветкович #Бойко Борисов #премиер

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »