500 млн. са невнесените осигуровки, каза Адемов

500 млн. са невнесените осигуровки, каза Адемов
A A+ A++ A

Социалният министър Хасан Адемов заяви, че близо 500 млн. лв. са начислените, но невнесени от работодателите към момента осигуровки. Той каза още, че подкрепя криминализирането на умишленото невнасяне на осигуровки, но само като крайна мярка и след като са приложени всички административни санкции, цитиран от "СтандартНюз".

"Има внесен проект в Националния съвет за тристранно сътрудничество за увеличаване на минималната работна заплата на 340 лв. от 1 януари. Предстоят преговори с представителите на тристранката. Бизнесът е против новия размер на минималното възнаграждение.", заяви Адемов пред ТВ7.

В Социалното министерство обсъждат възможността за коледни надбавки за пенсионерите. "Желанието всички пенсионери да получат надбавки се разминава с реалната възможност това да се случи", каза Адемов.

"Засега се работи в посока възрастните хора с пенсии до 200 лв. да получат 50 лв. допълнително за празниците. Въпрос на финансова възможност е и детските да се вдигнат с повече от 5 лв"., допълни Адемов.

#Хасан Адемов #осигуровки

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"